Activiteiten

Paardenkampen

Een paardenkamp bij El Hacienda is niet zomaar een kamp. Het is een leerrijke week van "plezier" en "passie". Wij hanteren een speciale filosofie waarbij je echt een paard leert begrijpen. Wat het paard niet begrijpt, niet wil doen of juist wel, vertelt ook veel van onszelf.

Wil je leren paardrijden vanuit je gevoel? Vanuit je zit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je bent van harte welkom om een hele week met en rond paarden te werken. En dit in kleine groepjes en met leuke activiteiten voor leden en niet-leden.

Praktische informatie:
Ieder kamp loopt steeds van maandag 9u t/m vrijdag 17u. Je hoeft enkel je lunchpakket mee te brengen. Tussendoortjes en drank is door ons te verkrijgen. Geen intern kamp meer mogelijk. Graag tijdig aanwezig zijn en rekening houden met het einduur. Op voorhand betalen is verplicht! Bij het niet deelnemen wegens omstandigheden kan er een kost aangerekend worden tenzij geldige reden.

Interesse? Registreer je en schrijf nu hier in. Klik op vervolgens op de knop "activiteiten".

Begeleide buitenritten

Wij bieden regelmatig begeleide buitenritten aan wanneer het weer het toe laat. Meestal is dat een halve dag dat we op stap gaan langs de landelijke wegen van Zomergem met een hapje en een drankje waarbij iedereen welkom is om aan deel te nemen. Er is ook mogelijkheid om bij ons paarden te huren om deel te nemen (koudbloedpaarden).

Opleren paarden

Jonge paarden zijn leergierig. Alles wat u hen aanleert is nieuw, en kan als positief of negatief ervaren worden. De manier waarop men nieuwe dingen aanbrengt is hier heel belangrijk. De eerste maanden en zelfs jaren zijn bepalend in het leerproces. Vertrouwen winnen van het veulen, leren gewennen aan het halster, wijken voor druk en gewillig meestappen. Werken met jaarling of 2-jarige, als voorbereiding op het latere zadelmak maken... en verdere training van het jonge paard, zowel bereden als grondwerk.

Wil u graag begeleid worden bij het opleren van uw jonge paard(en), neem dan gerust contact op. Heeft u problemen met uw paard wij bieden de oplossing. Van kleine tot grote problemen. Bij jong en oud.