Lessen

Paardrijlessen

Jonge paarden en ruiters opleren!

Paardrijden is plezier voor twee. Zowel voor kind als paard. We leren je kind samen te werken met zijn/haar paard. Hoe beter de samenwerking, hoe meer plezier. Veiligheid staat centraal. We leren kinderen allerlei technieken die ervoor zorgen dat zij en hun paard zich veilig voelen. (Wij leren dan ook eerst paardrijden zonder zadel.) Ze leren veel over paarden en paardrijden, zowel theorie als praktijk.

Onze nadruk ligt op de zithouding. Wij leren dan ook eerst paardrijden zonder zadel.

De lessen vinden altijd plaats in kleine groepen en we werken met een 10-beurten kaart. De minimum leeftijd om te starten is 9 jaar. Het spreekt voor zich dat ook volwassenen bij ons welkom zijn en ongedwongen kunnen genieten.
Leden dienen een half uur voor aanvang van de les aanwezig te zijn.
Voor de jongere ruiters hebben wij een ponyafdeling in Ruiselede onder begeleiding van Joke een door ons opgeleerde ruiter. Meer info vindt je terug op facebook bij el hacienda little kids farm.

Dressuur en jumping

Wij geven les in dressuur en jumping op een unieke manier zodat ruiter en paard op een correcte manier opgeleid worden. Wij verkiezen kleine groepjes om tot in de details te kunnen trainen want een perfecte houding is bij ons belangrijk. Bovendien wordt iedere techniek tot in de details uitgewerkt (hoe en waarom). Ruiters rijden individueel in groep en worden individueel beoordeeld.